Renovatie

Renoveren met behoud van karakter

Renoveren betekende oorspronkelijk het door nieuwbouw vervangen na sloop. De term wordt tegenwoordig meestal gebruikt voor het geheel moderniseren van een bestaand pand. Ondanks de toepassing van moderne materialen is het bij renovatie vaak de kunst om het karakter van een gebouw te behouden.

Renoveren van de buitenkant
Bij renoveren van de buitenkant gaat het om het vervangen van kozijnen, ramen en deuren. De verbouwing bestaat verder uit het vernieuwen van boeidelen en gootstukken, gevelreiniging en het opnieuw voegen van metselwerk.

Verbouwing van de binnenkant
Binnen zijn er zeer veel mogelijkheden. Bij een oud pand kan het zijn dat de gehele binnenkant gesloopt en compleet naar moderne maatstaven opnieuw opgebouwd dient te worden. Als onze klant ervoor kiest ook de binnenzijde van een woning te behouden, dan worden de aanpassingen conform deze wens uitgevoerd. Geluids- en warmte-isolerende verbeteringen worden toegepast, tussenwanden opnieuw opgebouwd, betimmeringen en lijstwerk vernieuwd. Installaties worden vervangen of verbeterd. Paneeldeuren worden hersteld en voorzien van nieuw hang- en sluitwerk. Stukadoorswerkzaamheden worden uitgevoerd en uiteindelijk wordt een renovatie met schilderwerk afgerond.

Ervaren aannemersbedrijf voor renovatie
Gezien de veelheid aan mogelijkheden komt het bij renovatie aan op bouwkundig inzicht en ervaring. Aannemersbedrijf D. Teerenstra is bekend met traditionele bouwmethoden en komt dankzij jarenlange ervaring bij de uitvoering van renovatieprojecten niet snel voor verrassingen te staan.

Neem contact met ons op als u denkt aan een renovatie of verbouwing. Wij renoveren in heel Noord-Holland, met het accent op de regio tussen Alkmaar, Haarlem en Amsterdam.