Renovatie

Renovatie

Renovatie is niet altijd even leuk, maar wel bijzonder noodzakelijk. Uw woning (of ander type gebouw) zal na verloop van tijd ouderdomskuren vertonen. Om zogezegd de tand des tijds te kunnen weerstaan, kunt u uw huis een handje helpen. 

Wanneer u een renovatie echt goed wenst uit te voeren, dan kunt u dit nog altijd het best laten doen. Aannemersbedrijf Teerenstra heeft gelukkig de juiste vakmensen aan boord voor uw renovatie.

Op deze pagina vindt u meer informatie over renovatie en de verschillende soorten van renoveren? Om direct een offerte op te vragen of in contact te komen met een van onze specialisten kunt u gebruikmaken van onderstaande knop.

Teerenstra: de renovatie aannemer

Ervaren aannemersbedrijf voor renovatie

Gezien de veelheid aan mogelijkheden komt het bij renovatie aan op bouwkundig inzicht en ervaring. Aannemersbedrijf D. Teerenstra is bekend met traditionele bouwmethoden en komt dankzij jarenlange ervaring bij de uitvoering van renovatieprojecten niet snel voor verrassingen te staan.

 

Onze vakmensen maken gebruik van duurzame materialen waar mogelijk. En bij Teerenstra is alles mogelijk voor scherpe prijzen. Voor een renovatie in Noord-Holland bent u bij Teerenstra aan het juiste adres.

Van badkamerrenovatie, tot traprenovatie en meer

Er zijn diverse soorten renovaties waar u uit kunt kiezen bij ons als renovatie aannemer. Bijvoorbeeld gevelrenovatie. Middels deze renovatie is het mogelijk om de gevel van uw woning te vernieuwen en te verstevigen. Zo voorkomt u permanente schade op de lange termijn. We bekijken welke voegen aan vervanging toe zijn, deze kunnen namelijk na verloop van tijd scheuren krijgen. Door middel van deze gevelrenovatie kunt u verdere schade voorkomen, op de lange termijn kunt u hier dan ook aanzienlijk veel geld mee besparen. Een geheel nieuwe gevel is immers stukken duurder dan een enkele renovatie aan de voegen. Mocht u scheuren ontdekken dan is dit laatste dus een veel beter keuze.

Kwaliteit voorop

Bij al onze bouwprojecten staat één onderwerp centraal: kwaliteit. Van voorbereiding tot afronding.

Advies op maat

Bij ons ontvangt u altijd geschikt en helder advies op maat. Duidelijkheid en uw wens staan voorop.

Heldere communicatie

Bij Teerenstra dragen we zorg voor een goede samenwerking en heldere communicatie.

Renoveren met behoud van karakter

Renoveren betekende oorspronkelijk het door nieuwbouw vervangen na sloop. De term wordt tegenwoordig meestal gebruikt voor het geheel moderniseren van een bestaand pand. Ondanks de toepassing van moderne materialen is het bij renovatie vaak de kunst om het karakter van een gebouw te behouden.

 

Renoveren van de buitenkant

Bij renoveren van de buitenkant gaat het om het vervangen van kozijnen, ramen en deuren. De verbouwing bestaat verder uit het vernieuwen van boeidelen en gootstukken, gevelreiniging en het opnieuw voegen van metselwerk.

Verbouwing van de binnenkant

Binnen zijn er zeer veel mogelijkheden. Bij een oud pand kan het zijn dat de gehele binnenkant gesloopt en compleet naar moderne maatstaven opnieuw opgebouwd dient te worden. Als onze klant ervoor kiest ook de binnenzijde van een woning te behouden, dan worden de aanpassingen conform deze wens uitgevoerd. Geluids- en warmte-isolerende verbeteringen worden toegepast, tussenwanden opnieuw opgebouwd, betimmeringen en lijstwerk vernieuwd. Installaties worden vervangen of verbeterd. Paneeldeuren worden hersteld en voorzien van nieuw hang- en sluitwerk. Stukadoorswerkzaamheden worden uitgevoerd en uiteindelijk wordt een renovatie met schilderwerk afgerond.

Voordelen van een renovatie

Het grootste voordeel van een renovatie is dat u veel minder geld kwijt zal zijn voor het gehele proces. Een totale verbouwing kost een hoop tijd en geld, de renovaties daarentegen zijn stukken voordeliger. Daarnaast zullen deze niet al te veel tijd in beslag nemen, hierdoor ondervindt u hier ook totaal geen hinder van. Voor de mensen die gewoon naar het werk moeten is dit wel zo prettig, zij hoeven nu geen vrije dagen op te nemen. Ook is het zo dat een renovatie ervoor kan zorgen dat een reeds bestaande kamer net even wat verbeterd wordt ten opzichte van de oude situatie. Dit maakt het gelijk een prettige kamer om in te leven en te wonen, de leefomgeving zal op deze manier aanzienlijk verbeterd worden.

Daarnaast is het zo dat een renovatie schade in de toekomst kan voorkomen. Dit zien we bijvoorbeeld zeer frequent voorkomen bij gevels. Renovatie van elke vorm kunt u dan ook zien als een bescherming van uw woning en een investering voor de toekomst. Mocht u ooit nog de keuze maken om uw woning te koop te zetten dan zult u hier altijd profijt van hebben.

Badkamer renoveren

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een badkamer of een keuken te renoveren. Bij deze kamers zullen we kijken of er mogelijk schimmel is ontstaan op bijvoorbeeld het snijvlak of dat er aantasting heeft plaatsgevonden door het vocht. Door middel van een plaatselijke behandeling kunt u deze plekken nog redden, dit scheelt dus de aankoop van een geheel nieuw keukenblad.

Ook bij deze opties zal u dan ook weer aanzienlijk veel schade in de toekomst voorkomen, zeker geen verkeerd idee. Uiteraard lopen we ook even alle kasten en laden na, mochten deze aan vervanging toe zijn dan kunnen wij deze gelijk even verhelpen.

Mocht u nu uw huis ook willen renoveren of wilt u dat wij kijken naar het voegwerk bij uw gevel dan kunt u altijd een afspraak met ons maken. We zullen vervolgens met u om de tafel gaan zitten om te kijken welke soort renovatiewerkzaamheden er van toepassing kunnen zijn op uw woning, voor u het weet is de woning gelijk verbeterd zonder dat u hier al te veel geld aan hebt besteed.

"Op zoek naar de juiste aannemer voor uw renovatie? Wij kunnen u zonder enige twijfel helpen. Via onderstaande button komt u bij onze contactpagina. We reageren dan zo spoedig mogelijk op uw mail. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen, via 0251 670 037. Mailen is ook mogelijk, via danny@dannyteerenstra.nl.
Danny Teerenstra
Eigenaar Bouwbedrijf Teerenstra
telefonisch Contact
0251 670 037

Nijverheidsweg 19b, Heiloo

© 2024

Thema door Anders Norén