Veranda laten bouwen

Veranda laten bouwen

Op zoek naar de juiste aannemer om een veranda te laten bouwen? Bouwbedrijf Danny Teerenstra staat voor u klaar! Wij hebben altijd de geschikte professional voor u klaar staan. Wilt u nu direct aan  de slag? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop. We helpen u graag verder.

Een veranda is zowel in de zomer als in de winter écht genieten. Een goede bank, een paar stevige kussens en u heeft elke avond een sfeervolle plek om uw gezelschap te ontvangen.

Eerst meer weten wat er komt kijken bij de bouw van een nieuwe veranda – en welke soorten veranda’s er zijn? De informatie vindt u op deze pagina. Voor een offerte of contact met een van onze specialisten kunt u gebruikmaken van onderstaande knop.

Een veranda laten bouwen

Voordelen van een veranda

Om een veranda te laten bouwen is het initieel natuurlijk goed om de details zorgvuldig door te nemen. Een goede veranda is iets waar u vele jaren plezier van kan beleven. In uw eigen veranda is het zomer’s heerlijk lang vertoeven. Een mooie bank erin, fijne grote kussens, een goede tafel en knappe verlichting. Zo brengt u rijkdom naar uw achtertuin. De ideale plek om gasten te ontvangen, of om met de kinderen te eten. Ook in het najaar en zelfs in  de winter kunt u van uw veranda genieten. Met een goede heater of andere vorm van verwarming kunt u uren blijven zitten. Kleed erbij en het is genieten geblazen.

Daarnaast verhoogt een dergelijke uitbouw de waarde van uw huis. Dat komt altijd van pas, zeker wanneer u uw huis wenst te verkopen.

Veranda prijzen

Veranda prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Het ligt er maar net aan waar u naar op zoek bent, waar de veranda geplaatst moet worden en welke materialen u wenst te (laten) gebruiken. Omdat de prijzen voor een veranda zo uiteenlopen, raden we u aan schriftelijk of telefonisch contact op te nemen met een van onze veranda specialisten.

Via het formuliertje op onze contactpagina kunt u kort een vraag stellen. Voor zowel grote als kleine veranda’s staan we voor u klaar. Hieronder kunt u meer lezen over de verschillende soorten veranda die het meest voorkomend zijn in Nederland en omstreken.

 

veranda

Kwaliteit voorop

Bij al onze bouwprojecten staat één onderwerp centraal: kwaliteit. Van voorbereiding tot afronding.

Advies op maat

Bij ons ontvangt u altijd geschikt en helder advies op maat. Duidelijkheid en uw wens staan voorop.

Heldere communicatie

Bij Teerenstra dragen we zorg voor een goede samenwerking en heldere communicatie.

Tuinveranda

Er zijn erg veel mogelijkheden te verzinnen voor een veranda in de tuin. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een eenvoudige tuinveranda, deze zien er altijd weer erg authentiek uit. Echter zijn er nog veel meer soorten te onderscheiden, zo is een klassieke variant ook een veel gekozen optie. Voor de mensen die van strak houden is de moderne variant een uitstekende keuze. Bijvoorbeeld in gelakt zwart, of juist strak wit – al vereist dit wel het nodig onderhoud.

Een losstaande veranda is handig voor de mensen die een grote tuin hebben, terwijl een veranda tegen de woning aan is handig voor de mensen die graag de achterzijde van de woning uit willen breiden middels een overkapping. Om de veranda geheel universeel te maken voor ieder jaargetijde is het mogelijk om schuifwanden te laten plaatsen, zo heeft u zelfs op de dagen met veel wind nog een plekje om te zitten.

Houten veranda

De meest voorkomende vorm van deze uitbouw is natuurlijk hout. Het is echter wel belangrijk dat het juiste soort hout gebruikt wordt voor uw houten veranda. In Nederland hebben we namelijk zeer regelmatig te maken met neerslag, vochtigheid en wisselende temperaturen. Hout krimpt, kromt en zet uit. Daarom is het aan te raden om een houten veranda goed aan te pakken. Zo voorkomt u dat u er binnen een jaar werk aan heeft om deze te onderhouden.

Veranda van golfplaten

Vanzelfsprekend zijn er diverse anders soorten materialen die gebruikt kunnen worden om uw veranda mee te maken. Golfplaten (of andere plastics) zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Met een golfplaten veranda heeft u minder onderhoud – en heeft u daarnaast de mogelijkheid tot een veranda welke veel licht doorlaat. Zo wordt het eenvoudiger om een veranda aan de zonkant van uw huis te plaatsen, bijvoorbeeld. Een golfplaten uitbouw past bovendien wellicht beter bij uw smaak, wanneer deze bijvoorbeeld wat strakker is, of meer gericht op design.

Vrijstaande veranda

Een vrijstaande veranda in de tuin is een mooi idee, het zorgt er namelijk voor dat u bij uw woning een plekje in de tuin zult hebben waar u echt even tot rust kunt komen. Een tuinveranda zorgt er dan ook voor dat u in de regenachtige maanden toch nog buiten kunt zitten, de overkapping maakt het mogelijk om uw tuin ten volle te benutten. Daarnaast is het zo dat een vrijstaande veranda prima kan dienen als plek voor een eettafel buiten, in de zomer heeft u zo altijd een plekje om te ontbijten in het zonnetje. Alleen nu zullen uw voeten niet meer nat worden.

Ook is het zo dat een vrijstaande veranda de woning toch een mooie uitstraling zal geven. Een tuinveranda doet de woning dan ook veel goed; het is toch een constructie die écht sfeer aan een woning of tuin mee kan geven.

Veranda aan huis

Een veranda aan huis is natuurlijk ook nog altijd een optie. Door middel van deze veranda kunt u als het ware uw woning uitbreiden zonder dat er gelijk een verbouwing of een aanbouw voor nodig is. In Nederland zien we over het algemeen vaak dat de veranda aan huis aan de achterkant van het huis wordt bevestigd. Wanneer u een achtertuin op het zuiden heeft, dan is dit uiteraard heerlijk!

Zoals we in Amerika vaak een veranda aan de voorkant van de woning zien, zo zien we dat in Nederland eigenlijk niet. 

 

 

 

"Zelf ook een prachtige veranda laten maken? Via onderstaande button komt u bij onze contactpagina. We reageren dan zo spoedig mogelijk op uw mail. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen, via 0251 670 037. Mailen is ook mogelijk, via info@dannyteerenstra.nl."
Danny Teerenstra
Eigenaar Bouwbedrijf Teerenstra
telefonisch Contact
0251 670 037

Nijverheidsweg 19b, Heiloo

© 2024

Thema door Anders Norén